Tanácsadás dohányosoknak

A dohányzás káros hatásairól nap, mint nap hallani, illetve ez a szenvedély a fogak épségét is veszélyezteti, sőt, akár súlyos szájüregi betegségek kialakulásának okozója is lehet.

A dohányfüst több mint négyezer olyan vegyületet tartalmaz, amelyek nagy része mérgező, és felszívódik a szájüreg nyálkahártyáján keresztül, ezzel számos súlyos problémát okozva. Ezek a káros vegyületek csökkentik a szájüreg védekező rendszerének hatékonyságát, így felgyorsítva a fogkőképződést.

A füst a fogak felszínén elszíneződéseket, elsötétüléseket is okoz, amelyek akár a világos barnától fekete színűek is lehetnek, ezzel zavaró esztétikai hatást hozva létre. 

Mindez egészségtelen, elszíneződött fogsort, és kellemetlen szájszagot eredményez.

Elsősorban nem a fogak szuvasodását okozza a dohányzás, hanem a fogágyat teszi tönkre, azaz a fogak körüli csontpusztulást okozza, amely a fogak meglazulásához és elvesztéséhez is vezethet. Ha már kialakult a fogágybetegség, a dohányzás elhagyása segíthet a betegség folyamatának lelassításában, de maga a betegség már nem fordítható vissza, csak a kezdeti szakaszban.

A dohányzás nem csak a légcsövet, a tüdőt, hanem a szájüreget is jelentősen károsítja. A hatás lényege, hogy dohányzás közben forró, irritatív, mérgező anyagokat tartalmazó füstöt szívunk be.

A dohányzás gyengíti az immunrendszert, és lassítja a fogászati betegségek gyógyulását. A nikotin káros a fogínyre, a benne található sejtekre, és lassítja a vérkeringést. Vizsgálatok szerint a dohányosok esetében a csont pusztulása kétszer valószínűbb, még tökéletes szájhigiénia esetén is, mint azoknál, akik nem cigarettáznak.

Ezek a veszélyek csak akkor kerülhetőek el, ha egyáltalán nem dohányzunk, vagy mihamarabb leszokunk a cigarettáról, a rendelőben pedig hozzá segítünk a professzionális dentálhigiénés kezelések együttes hatásával fenntartani a megfelelő szájhigiéniát.

A szép mosoly a legjobb befektetés!

Foglalj szájhigiéniás kezelésre időpontot most!

Egyéni szájápolási tanácsadás

Egyéni szájápolási tanácsadás

A fogászati problémák megelőzésében kiemelt jelentősége van az otthoni és a fogászati rendelőben történő fogápolás minőségének, illetve, hogy e két összetevő egyénre szabásával a legoptimálisabb kezelés sorozatot tervezhessük.

Fog- és szájápolási eszközök személyre szabása

Fog- és szájápolási eszközök személyre szabása

A szép mosoly a legjobb befektetés!
Sokan úgy gondolják, hogy az egészséges szájhigiéniához elegendő egy gyors reggeli és esti fogmosás megejtése, pedig ez sajnos közel sem így van.

Tanácsadás és oktatás gyermekeknek

Tanácsadás és oktatás gyermekeknek

A legkisebbeknek is ugyanúgy jár a figyelem és a gondoskodás, hogy
mindig boldogok és egészségesek legyenek.