FB pixel
Rendelői WHITEsmile Flash fogfehérítés

Rendelői WHITEsmile Flash fogfehérítés

Természetes vágyunk, hogy szebb, csillogóbb és fehérebb fogaink legyenek, azonban a különféle élelmiszerek és egyéb külső hatások által, pl. dohányzás, fogaink hamar elszíneződhetnek. Manapság viszont már könnyű, gyors és biztonságos módjai lehetnek, hogy visszanyerjük magabiztos mosolyunkat. Az egyik leghatásosabb módja a fogfehérítés, mely napjainkban már teljesen biztonságos kezelés, mely nem károsítja a fogzománcot.

A Dentalsalonban a legmodernebb fogfehérítő rendszereket, technológiát és anyagokat használjuk, ezáltal gyors és rendkívül látványos eredmény érhető el.

Munkánk során kétféle típusát alkalmazzuk: a rendelői és az otthoni fogfehérítést.

WHITEsmile FLASH WHITENING SYSTEM - EGYSZERŰEN TÖKÉLETES

Az általam alkalmazott WHITEsmile FLASH WHITENING SYSTEM rendszer – a lámpás fogfehérítés legújabb generációja, mely világszerte felhasználók kívánságait figyelembe véve széleskörű kutatás eredménye. A WHITEsmile az egyik első olyan cég Európában, mely 1994 óta – immáron 25 éve – fogfehérítő termékek gyártásával foglalkozik. A FLASH lámpa rendkívül intelligens, a különféle professzionális fogfehérítő programok személyre szabott kezelési terveket kínálnak. 

Az új, még erősebb Highpower-LED technológia felgyorsítja és felerősíti a FLASH fogfehérítő gél hatását, lehetővé téve akár 30%-al világosabb fehérítési eredményt. A speciális beállításoknak köszönhetően az érzékeny fogak is biztonságosan fehéríthetőek. Az aktív klorofill-tartalomnak köszönhetően még erősebb fehérítő hatással rendelkezik, mint a hasonló koncentrációjú egyéb termékek. A WHITEsmile FLASH zárt rendszerben történő kezeléseket alkalmaz, melyhez segítségül szolgál az innovatív FLASHCARD páciens kártya, mely minden páciensem számára egyedi kezelési javaslatokat tesz, lépésről lépére vezet a kezelés során, ami minden gyakorlatban biztonságot teremt. A meghatározott fogak árnyalatai a kezelés előtt és után automatikusan kiértékelésre kerülnek.

Tudnivalók a kezelés előtt

Pár nappal a fogfehérítést megelőzőleg jótékony hatással van egy teljes dentálhigiéniás tisztítás, mely során a fogkövet és egyéb elszíneződéseket, rárakódásokat eltávolítunk a fogakról. Ennek segítségével maximális eredmény érhető el a fogfehérítés végeztével. A fogfehérítés csak a természetes fogakra van hatással, koronázott fogakon nem változtat, a gyakorlat azonban azt mutatja, hogy a fogfelszínen lévő régi kompozit töméseket kedvező irányba változtathatja meg, vagyis kivilágosíthatja azokat. A rendelői fehérítést egy alkalommal végezzük el, nincsen szükség rövid időn belüli ismétlésre. Egy teljes kezelés alkalmával a fogak színében 5-10 árnyalatnyi javulás érhető el, átlagosan 7-8 árnyalattal világosodnak, így nyugodtan kijelenthetjük, hogy ez ma a piacon található leghatékonyabb fogfehérítő eljárás. A teljes kezelés maximálisan 90 perc alatt elvégezhető.

Hogyan történik a fogfehérítés?

Közvetlen fogfehérítés előtt mindig átpolírozzuk a fogakat, annak érdekében, hogy maximálisan tiszta fogfelszínt kapjunk. Ezután ellenőrizzük a kiindulási fogszínt, amit a fogfehérítő gép is tárol, illetve ehhez mérten fogjuk bemutatni az elért eredményünket; valamint digitális fotókat készítünk a mosoly portfólióhoz. Az ajkak és ajakszélek ápolása után az ínyvédő gél óvatos felhelyezése történik az ínyszélekre, hogy a fehérítő anyag az ínnyel ne érintkezzen. Ezután következik a FLASH fogfehérítő gél felvitele a fogakra, melyet a LED lámpa világít meg. Maga az eljárás 2-3 x 15 perces ciklusban történő lámpázással történik, az ismétlésre azért van szükség, mert a fogakra felhelyezett gél ennyi ideig aktív. A ciklusok végeztével lekerül az ínyvédő gél és remineralizáló anyaggal illetve E vitamin oldattal ápoljuk a fogakat. Otthoni extra ápolásra AWM érzékenység csökkentőt és WHITEsmile speciális fogfehérítés utáni fogkrémet adok pácienseimnek ajándékba, mely tartóssá teszi a fogfehérítést és a fogak hosszú ideig csillogóak lesznek.

Fogfehérítés utáni teendők

Fogfehérítés utáni teendők

Annak érdekében, hogy az elvégzett fogfehérítés által elért eredmény tartós maradjon, az alábbi tanácsokat szívlelje meg a következő 4 napban:

A fogfehérítés eredményének tartóssága a WHITEsmile FLASH rendszer esetében is nagyrészt az Ön étkezési kultúrájától és szájápolási szokásaitól nagyban függ. A kezelést követő 4 napon keresztül nagyon fontos az alábbi instrukciók betartása: színbeli megkötések, illetve szélsőséges hőmérsékleti hatásoktól való védelem, úgy mint jeges limonádé vagy forró leves. Amik tilosak: kóla, kávé, vörösbor, fekete tea, lekvár, cékla, paprikás-paradicsomos ételek, citrusfélék a gyümölcssav tartalom miatt (citrom, narancs), fűszerek – curry – egyszóval minden, ami alapvetően is megfogja a fogakat és a nyelvet. Szintén kerülendő a színezett szájvizek használata is.

Ezek helyett ajánlom a natúr színű ételeket, rizs, tészta, sajtok, pékáru, banán, világos húsok, halak, ásványvíz, vaníliás shake-ek, burgonya, tejszínes ragu ételek, natúr joghurt, stb. Ajánlom továbbá az AWM érzékenység csökkentő használatát is szükség szerint, de legalább a fogfehérítést követő 1-2 napig, illetve fogfehérítést fenntartó fogkrém használat szintén, mely termékek tartalmazzák a fogfehérítő kezelést.

Henriett

A szép mosoly a legjobb befektetés!

Foglalj szájhigiéniás kezelésre időpontot most!

Biztonságos a Highpower LED technológia?

A LED technológia világszerte ismert, nem változtat a fog struktúráján, nem teszi tönkre, nincsen semmilyen negatív hatással rá. A kezelés teljes időtartama személyem felügyelete alatt történik. A Highpower LED technológia a legmodernebb és legbiztonságosabb, mivel nem melegíti fel a fogakat, nem sugároz káros UV-t vagy infrát, csak a szűk spektrumban, tökéletesen tiszta, a fehérítő anyag számára szükséges kék fényt bocsájtja ki. Továbbá a FLASH fogfehérítő gél PH értéke semleges, így a fogakra semmiképpen sem káros. A közhiedelemmel ellentétben nem a zománc felszín maratásával, hanem oxidáció révén éri el a kívánt eredményt. A fogak szövetszerkezetében így bizonyítottan nem idéznek elő semmiféle változást. Nyugodtan kijelenthető, hogy sem a zománcréteg, sem a dentin nem károsodik.

Fájdalmas a fogfehérítés?

Nem, nem jellemző. Előfordulhat némi érzékenység, mely páciensenként változó intenzitású lehet, hiszen a fogak élő szövetek. A kezelést követő egy napig felléphet a fogak kisebb mértékű hideg- meleg érzékenysége, mely a megfelelő utóápolással könnyen elmulasztható.