FB pixel

Kozmetikai WHITEsmile otthoni fogfehérítés

Hogyan történik a kezelés?

Hogyan történik a kezelés?

Hasonlóképpen a rendelői fogfehérítés eljáráshoz, pár nappal a fogfehérítést megelőzőleg jótékony hatással van egy teljes dentálhigiéniás tisztítás, mely során a fogkövet és egyéb elszíneződéseket, rárakódásokat eltávolítunk a fogakról. Ennek segítségével maximális eredmény érhető el a fogfehérítés végeztével.

A rendelőben egy speciális lenyomatvétel történik, ami alapján a laboratórium 1-2 nap alatt elkészíti az egyéni fogfehérítő sínt. Az elkészült sínnel együtt a páciens megkapja a WHITEsmile HOME KIT fogfehérítő készletet, mely tartalmazza a fehérítő gélt, egy síntartó dobozt, WHITEsmile fogfehérítő fogkrémet, illetve After Whitening Mousse érzékenység csökkentőt is. Ezen felül a teljes szett pontos használata természetesen részletes elmagyarázásra kerül. Általános javasolt alkalmazása szerint naponta legalább 3 órányi kezelés javallott 5-12 napon keresztül az elérni kívánt eredmény függvényében. A fogfehérítő eljárás élő és elhalt fogak professzionális fehérítésére egyaránt alkalmas, nagy viszkozitású kellemes menta vagy eper ízesítéssel elérhető.

Fogfehérítés utáni teendők

Annak érdekében, hogy az elvégzett fogfehérítés által elért eredmény tartós maradjon, az alábbi tanácsokat szívlelje meg a következő 4 napban:

A fogfehérítés eredményének tartóssága a WHITEsmile FLASH rendszer esetében is nagyrészt az Ön étkezési kultúrájától és szájápolási szokásaitól nagyban függ. A kezelést követő 4 napon keresztül nagyon fontos az alábbi instrukciók betartása: színbeli megkötések, illetve szélsőséges hőmérsékleti hatásoktól való védelem, úgy mint jeges limonádé vagy forró leves. Amik tilosak: kóla, kávé, vörösbor, fekete tea, lekvár, cékla, paprikás-paradicsomos ételek, citrusfélék a gyümölcssav tartalom miatt (citrom, narancs), fűszerek – curry – egyszóval minden, ami alapvetően is megfogja a fogakat és a nyelvet. Szintén kerülendő a színezett szájvizek használata is.

Ezek helyett ajánlom a natúr színű ételeket, rizs, tészta, sajtok, pékáru, banán, világos húsok, halak, ásványvíz, vaníliás shake-ek, burgonya, tejszínes ragu ételek, natúr joghurt, stb. Ajánlom továbbá az AWM érzékenység csökkentő használatát is szükség szerint, de legalább a fogfehérítést követő 1-2 napig, illetve fogfehérítést fenntartó fogkrém használat szintén, mely termékek tartalmazzák a fogfehérítő kezelést.

Milyen hatásfokú az otthoni fogfehérítés?

Tapasztalataim szerint mindkét fehérítési eljárással (rendelői / otthoni) látványos eredményt lehet elérni. A kezelés ebben az esetben is fájdalommentes, esetenként tapasztalható enyhe fokú fogérzékenység. A kezelést követő egy napig felléphet a fogak kisebb mértékű hideg-meleg érzékenysége, mely a megfelelő utóápolással könnyen elmulasztható. A teljes kezelések végeztével a fogak színében 5-10 árnyalatnyi javulás érhető el, átlagosan 7-8 árnyalattal világosodnak.

Henriett

A szép mosoly a legjobb befektetés!

Foglalj szájhigiéniás kezelésre időpontot most!

Biztonságos az otthoni fogfehérítő eljárás?

A fogfehérítési folyamat egy dentálhigiénikusi kontroll mellett tökéletesen biztonságos. Az eljárás valamivel lassabb, mint a rendelői, de ettől eltekintve hatékonyan fehéríti ki a fogakat. A megfelelő használat elengedhetetlen, emellett sem a fogakat, sem az ínyt, töméseket vagy a nyálkahártyát nem károsítja. Fontos megemlíteni, hogy a fogfehérítés bármely típusa csak egészséges, ápolt fogíny és fogak esetében végezhető, a maximális kontroll mellett.