Irányított Biofilm Terápia

Mit jelent a GBT?

Az Irányított Biofilm Terápia (GBT) egy új svájci innováció a szájhigiénés kezelések életében, amely lehetővé teszi a dentálhigiénikusok számára, hogy átalakíthassuk a páciensek eddigi tapasztalatait azáltal, hogy a berögzült régi módszereket lecseréljük egy olyan forradalmi rendszerre, amely a szájhigiénés kezelések időtartama alatt egy teljesen fájdalom- és félelemmentes kezelést biztosítson - minden korosztály számára. Különösen fontos megjegyezni, hogy már kisgyermek kortól alkalmazható a kezelés, amikor a szülők gyakran szembesülnek a sokszor nem megfelelő hatékonyságú fogmosással, ilyenkor különösen jól jön egy kellemes, ám nagyon hatékony fogtisztítás. A tapasztalatok szerint a kezelés során nagyon jól motiválhatóak a gyermekek, mivel megmutatjuk nekik, hol alapos, hol pedig kevésbé hatékony a fogmosásuk.

A GBT egy rendkívül hatékony, ám szelíd módszer, ami által mind az ínybetegségekben szenvedők vagy implantátummal, fogszabályzóval, illetve bármilyen fogpótlással (korona, híd, kerámia héjak) rendelkező páciensek egyaránt kezelhetőek.

Az Irányított Biofilm Terápia (GBT) az Air Flow technológiát alkalmazza a szájban lévő összes baktérium (biofilm) eltávolítására, amelyek fogszuvasodást illetve ínybetegségeket okoznak. A kezelés annyira kellemes, hogy biztonsággal alkalmazható nemcsak a fogakon, de az ínyszöveten, illetve a nyelv teljes területén is a maximális tisztaság érdekében.

Az Irányított Biofilm Terápia (GBT) egy kiváló és rendkívül hatékony kezelési eljárás annak érdekében, hogy maximálisan eltávolíthassuk a fogainkra tapadt rárakódásokat, elszíneződéseket, kávé-tea-cigaretta foltokat. Feltétlenül ajánlom fogászati fogfehérítő eljárások előtt.

Hogyan működik az Irányított Biofilm Terápia?

  • Első lépésben megvizsgáljuk a teljes szájüreget, felmérjük az esetleges ínyproblémákat, fogszuvasodásokat. Ez az első felmérés segítséget ad az egyéni kezelési ütem felállításában.
  • Ezt követően a fogakat, nyelvet és ínyszövetet egyaránt megfestjük egy speciális festékkel, amely láthatóvá teszi a biofilmet. A festék elszíneződése megmutatja a problémás területeket, amelyek elősegítik az egyéni szájhigiénés rutin testreszabását. A festék természetesen eltűnik, amint a biofilm réteg is eltávolításra kerül a fogak felszínéről.
  • A páciens igényeitől függően akár három tisztítórendszer kombinációját is alkalmazhatjuk a biofilm, illetve az elszíneződések és rárakódások eltávolítására. Mindegyik eljárás rendkívül hatékony, de mégis nagyon kellemes érzetet adnak a kezelés során, mely nemcsak a természetes fogak esetében használható, de különösen ajánlott fogszabályzót viselők számára, illetve bármilyen protetikai fogmű esetén is.
  • A kezelés végén ellenőrizzük, hogy a teljes biofilm réteget eltávolítottuk-e, illetve minden esetleges ínyproblémát a megfelelő extra ápoló kezelésekkel ellátjuk. A fogakat fluoriddal ápoljuk.
  • Meghatározva az egyéni szájhigiénés igényeket, fontos a megfelelő kezelési ütemterv beállítása. A kezeléseket a gyulladásmentes íny és egészséges, fogkőmentes szájüreg érdekében általában 3-6 havonta javasolt megismételni.

Miért van szükség a rendszeres szájhigiénés kezelésekre?

Azért, mert a fogainkat egy ragacsos és színtelen baktériumokból álló réteg borítja, amit biofilmnek nevezünk. Ha ezt a biofilm réteget nem távolítjuk el, akkor megtapadhat a fogak és az ínykörüli területeken, ínybetegségeket okozva, melynek a legelső jele az ínyvérzés. A biofilm réteg baktériumai kikezdik a fogzománcot, amikor cukros ételeket-italokat fogyasztunk, ez a folyamat a megfelelő kezelés nélkül végül fogromláshoz vezet. Szerencsére a mai csúcstechnológia lehetővé teszi a páciensek számára a hatékony és fájdalommentes professzionális dentálhigiénés ellátást.

A szép mosoly a legjobb befektetés!

Foglalj szájhigiéniás kezelésre időpontot most!