FB pixel

Fogérzékenység csökkentése

Sensitive System / fogérzékenységet csökkentő kezelés

Ínyvisszahúzódás. Mi is történik ilyenkor? Az egészséges ínyszél vízszintes lefutása a fogak nyaki részénél található. Ezen a fognyaki területen vékonyodik el a fog koronáját borító fogzománc, és kezdődik a fog gyökerét befedő vékony cement réteg. A fog nyaki részéről genetikai, fog rendellenességbeli, helytelen fogmosási okokból adódóan az íny a gyökér irányába húzódik. Mivel a gyökér felszínét már nem borítja zománc réteg, csak egy vékony cement, így számos tünetet eredményezhet: a leggyakoribb a fognyaki érzékenység, mely fogmosáskor vagy hideg-meleg, savas ételek italok fogyasztásakor belenyilalló fájdalom jelentkezhet.

Mivel a fájdalmat fogmosás is kiválthatja, így a páciensek elkerülik a fogmosás során ezeket az érzékeny területeket, aminek következtében lepedék felhalmozódást eredményez, aminek nagyon könnyen ínygyulladás lehet az eredménye.

Mit lehet tenni? Amennyiben kezdeti stádiumban van a visszahúzódás, de a fognyaki érzékenység már jelentkezik, így egy vékony lakk réteggel vonjuk be a szabaddá vált területet, amely akár fél évig is lezárja az érzékenységet.

Henriett

A szép mosoly a legjobb befektetés!

Foglalj szájhigiéniás kezelésre időpontot most!