FB pixel

Várd ragyogó mosollyal a karácsonyt!

Közeledik a karácsony, az év egyik legvarázslatosabb időszaka, amikor ismét a családunkkal és a barátainkkal ünnepelhetünk. Ilyenkor különösen fontos, hogy magabiztosan mosolyoghassunk, ehhez pedig két modern fogászati eljárás is hozzásegíthet minket: az irányított biofilmterápia és a professzionális fogfehérítés. Ebben a blogbejegyzésben részletesen bemutatom, hogyan segíthetnek ezek az eljárások abban, hogy karácsonykor a legjobb formánkat hozhassuk.
Várd ragyogó mosollyal a karácsonyt!

Az ünnepek közeledtével mindenki igyekszik a legtöbbet kihozni magából. Feldíszítjük az otthonunkat, felkutatjuk a szeretteink számára a legjobb ajándékokat, megtervezzük a karácsonyi menüt. A fényes díszek és a meghitt hangulat mellett azonban egy ragyogó mosoly is igazán emlékezetessé teheti az ünnepi pillanatokat. A biofilmterápia és a fogfehérítés pedig pont ebben segíthet nekünk!

Az ünnepi időszak tele van munkahelyi, baráti és családi összejövetelekkel, vacsorákkal valamint sok-sok mosollyal, nevetéssel. Éppen ezért kiemeltem fontos, hogy az évnek ezen szakaszában valóban magabiztosan és boldogan tudjunk mosolyogni.

A fogaink egészsége és szépsége döntően befolyásolja az önbizalmunkat és a társas kapcsolatainkat, ezért a mostani bejegyzésben a biofilmterápia és a fogfehérítés lesz a fókuszban ezek a kezelések ugyanis sokat segíthetnek abban, hogy önfeledt és ragyogó mosollyal várhassuk a karácsonyt.

Mi az a biofilm?

A biofilm olyan, mint egy vékony, ragadós filmréteg, amely a fogakon és az ínyen alakul ki. Többek között ételmaradékokból, nyálból, valamint különféle mikroorganizmusokból áll. Ez a réteg nem csak esztétikailag lehet zavaró, de a fogaink és a szájüreg egészségét is negatívan befolyásolhatja, mivel a biofilm ideális környezetet biztosít a káros baktériumok szaporodásához, ez pedig fogszuvasodást, ínygyulladást és egyéb szájüregi problémákat okozhat. 

Ezért a biofilm eltávolítása és megfelelő kezelése kiemelten fontos, különösen az ünnepek előtt, amikor a lehető legjobb benyomást szeretnénk mindenkire tenni. A biofilm elleni harcot több fronton is érdemes megindítani. Az otthoni szájhigiéniai szokások, mint a rendszeres fogmosás, a fogselyem használata és a szájvíz alkalmazása elengedhetetlen, ám sok esetben nem elegendő a makacs biofilm teljes eltávolításához. Ilyenkor érdemes szakemberhez fordulni és bejelentkezni egy alapos, professzionális fogtisztításra és biofilmterápiára.

Foglalj időpontot most!
Várd az ünnepeket Te is ragyogó mosollyal! >
Időpontot foglalok

Hogyan történik a biofilmterápia és mik az előnyei?

A biofilmterápia voltaképpen egy professzionális tisztítás, ami egy alapos szájüregi ellenőrzéssel kezdődik, ahol a szakember megvizsgálja a fogak állapotát, plakkfestés segítségével felméri a biofilm mértékét és megtervezi a legmegfelelőbb kezelést. Mivel a plakkfestésnek köszönhetően pontosan látni lehet, hogy hol képződött biofilm, makacs lerakódás vagy fogkő, így a terápiát nagyon célirányosan lehet alkalmazni.

A kezelést én a svájci EMS Airflow Prophylaxis Master készülék segítségével végzem, amely egy teljesen fájdalommentes és rendkívül kíméletes polírozási protokoll alapján tisztítja meg a fogakat.

A biofilmterápia előnyei:

  • gyors és fájdalommentes beavatkozás
  • alaposan tisztítja nem csupán a fogakat, de a nyelvet és a szájnyálkahártyát is
  • az elszíneződéseket is eltávolítja
  • fogszabályozót viselők számára is tökéletes megoldás
  • implantátumok tisztítására is alkalmas
  • a mély tasakokat is ki lehet tisztítani vele
  • rövidebb ideig tart, mint a hagyományos, ultrahangos eljárások
  • nem kell hozzá paszta, polírozó gumi, polírkefe

A biofilmterápia nemcsak az egészséges mosoly elérésében játszik fontos szerepet, de a megelőzésben is, hiszen a segítségével igazán tisztává és egészségessé válik az egész szájüreg, ráadásul korábban felfedezhetőek a kezdődő fogszuvasodások is.

Az pedig már csak hab a tortán, hogy ideális állapotot teremt a fogfehérítéshez, hiszen a tiszta, biofilmtől mentes fogfelszín sokkal hatékonyabban reagál a fehérítő kezelésekre. S bár a biofilmterápia is képes arra, hogy fehérebbé varázsolja a fogakat, az igazán ragyogó - ünnepi - mosoly titka a professzionális fogfehérítés.

A ragyogó mosoly titka a professzionális fogfehérítés

A biofilmterápia tehát eltávolítja a fogakról a nem kívánt lerakódásokat, ezzel egyrészt egészségesebbé teszi a szájüreget, másrészt pedig ideális közeget teremt a fogfehérítésnek.

A fogfehérítés egy népszerű kozmetikai eljárás, amely segít helyreállítani a fogak természetes, vagy akár annál is fehérebb színét. Fogfehérítés többféle módon történhet, ám a két legnagyobb csoportja a kezelésnek: az otthoni és a rendelői fogfehérítés. 

Otthoni fogfehérítés

Az otthoni fogfehérítés csoportjába sok dolog beletartozhat a szódabikarbónával történő sikálással kezdve, a citromos öblögetésen át, a szénporos “fehérítésig”. Fontos, hogy ezek kipróbálását senkinek nem javaslom, mert nagyon károsak! 

Viszont ide tartoznak a nálunk is megtalálható, teljesen biztonságos, ám otthon alkalmazható professzionális fehérítő szettek is, mint amilyen a WHITEsmile HOME KIT fogfehérítő készlet. Ez szintén profi eljárás, mi sem bizonyítja ezt jobban, mint az, hogy a kezelés előtt a rendelőben egy speciális lenyomatvétel történik, ennek alapján pedig 1-2 nap alatt egy személyre szabott fogfehérítő sínt készítünk, amit utána otthon tud használni a páciens a készlet többi tagjával együtt. Szóval ez nem egy drogériás fogfehérítő, az eredmény pedig átlagosan 7-8 árnyalattal világosabb fogak.

Rendelői fogfehérítés

A rendelői fogfehérítés professzionális, gyors és nagyon látványos eredményt hoz. Én a WHITEsmile FLASH WHITENING SYSTEM rendszert használom, ami a lámpás fogfehérítés legújabb generációja. A rendelői fehérítést egy alkalommal kell csak elvégezni és nincsen szükség rövid időn belüli ismétlésre. Azt azonban jó tudni, hogy a fogfehérítés garantáltan csak a természetes fogakra van hatással: átlagosan 7-8 árnyalattal lesznek fehérebbek a fogak - bár esetenként a fogfelszínen lévő régi kompozit töméseket is világosíthatja a kezelés.

A rendelői fogfehérítés, amellett hogy gyors és professzionális folyamat, amit egy szakember felügyel, személyre szabott is, hiszen a célt, mindig közösen tűzzük ki a pácienssel. Ráadásul az eredménye is hosszabban tart, különösen megfelelő szájhigiénia és néhány tanács betartása mellett.

Ahogy közelednek az ünnepek a legtöbbünknek fontos, hogy a legjobb formánkat hozzuk ennek pedig szerves része a ragyogó mosoly is. A biofilmterápia és a fogfehérítés két kiváló módszer, amellyel biztosíthatjuk, hogy fogaink szépek maradjanak. A biofilmterápia segít fenntartani a szájüreg és a fogak egészségét, míg a professzionális fogfehérítés még ragyogóbbá teszi a mosolyunkat.

Ezek a kezelések nemcsak az ünnepek alatt, hanem egész évben hozzájárulnak egészségünk védelméhez, valamint önbizalmunk növeléséhez és a jó közérzet fenntartásához. Legyen ez a karácsony különleges a ragyogó, egészséges mosolyoktól is.

Lepjük meg magunkat egy biofilmterápiával vagy fogfehérítéssel az ünnepek előtt, de szeretteinknek is kedveskedjünk egy ajándék kezeléssel karácsony alkalmából.

Foglalj időpontot most!
Várd az ünnepeket ragyogó mosollyal! >
Időpontfoglalás