FB pixel

Tegyünk a bolygónkért! A bambusz fogkeféről

Mindig is próbáltam tenni a környezetünkért – például a nejlon zacskók kizárásával, vagy a pálmaolaj mentes kozmetikumok és élelmiszerek használatával, de az évek során világossá vált, hogy ez egy akkora probléma, amit sajnos egyedül nem tudok megoldani, viszont azt gondolom, hogy egyénileg is tehetünk – és tennünk is kell! - annak érdekében, hogy óvjuk a környezetünket.
Tegyünk a bolygónkért! A bambusz fogkeféről

Elrettentő tény, hogy az eldobható műanyag fogkefék milyen szinten károsítják földünket, hiszen minden egyes darabja gyakorlatilag a mai napig valamilyen formában jelen van bolygónkon. Itt jön képbe: A bambusz fogkefe.

A képen látható fogkefék 100%-ban biológiailag lebomló bambuszból és nylonból készültek. Jómagam döntően elektromos fogkefét használok hosszú évek óta, de tudom, hogy nem vehetek rá mindenkit, hogy legalább csak kipróbálja.

A Humble fogkefét mostanában teszteltem - a 2 éves kisfiammal együtt. A tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy már a markolata is nagyon kényelmes és ergonomikus, fontos, hogy a hagyomànyos műanyag fogkefékkel megegyező élettartalmú, a sörtéi nem tartalmaznak BPA-t, amit egyébként mérgezőnek tartanak, hanem tartós nejlonból készülnek, mely idővel teljesen lebomlik.

A kisfiamnak, a gyerekeknek számára készült kids változattal mostunk fogat, neki is nagyon tetszett, örömmel rágcsálta, mivel kifejezetten kellemes – és természetközeli - érzés a bambusz finom illatát érezni fogmosás közben.

Nekem nagyon tetszik az egyszerű design, az ívelt vidám színű sörtéi, ráadásként a fogkefe csomagolása is 100%-ig újrahasznosított anyag, ami szintén komposztálható anyag. Nemcsak felnőtteknek, hanem gyerekek számára is készült.

Ahogy keresgéltem, nézegettem a bambusz fogkefék között, illetve amiért a Humble kefékre esett a választásom, az a tény, hogy a Humble termékek eladásából származó bevétellel a fejlődésben elmaradott országokban támogatják a gyermekek szájápolását, melyről a Humble Brush honlapján angol nyelven is olvashatunk: www.humblebrush.com/giving/

Azt gondolom, ez egy csodás kezdeményezés az egészség- és környezettudatosság jegyében.
Tegyünk valamit a FÖLDÜNKÉRT és EGYMÁSÉRT.