FB pixel

Hialuronsavas ínykezelés – ha ápolt és egészséges ínyre vágysz

A hialuronsav évek óta nagyon népszerű hatóanyag, amelyet éppen úgy alkalmaznak az egészségmegőrzés terén, mint a szépségiparban. De mégis miért beszélek erről egyáltalán és mi köze a dentálhigiéniának a hialuronsavhoz? Olvass tovább és megtudod!
Hialuronsavas ínykezelés – ha ápolt és egészséges ínyre vágysz

A hialuronsavra manapság már-már univerzális csodaszerként tekint mindenki, legyen szó áltagemberről, orvosról vagy kozmetikusról. Ez nem véletlen, hiszen a hialuronsav rengeteg olyan pozitív tulajdonsággal rendelkezik, amely miatt méltán került be a top 5 hatóanyagok listájára. De mik is ezek a tulajdonságok és miért fontosak a szájhigiéniánk szempontjából?

hialuronsavas fogínykezelés Budapesten

Mi is pontosan a hialuronsav?

A hialuronsav egy poliszacharid, amely az emberi test szöveteiben mindenhol jelen van - legnagyobb mennyiségben az ízületekben, a bőrben és a szemek kötőszövetében. A hialuronsav tehát egy teljesen természetes anyag, amely amellett, hogy eleve megtalálható bennünk, különféle módszerekkel, pluszban is bejuttatható a szervezetünkbe.

A szép mosoly a legjobb befektetés!
Hialuronsavas ínykezelés miatt hívj akár most! >
+36 30 75 88 344

Miért fontos a hialuronsav az egészségünk és a szépségünk szempontjából?

A hialuronsav fontos szerepet játszik abban, hogy a testünk egészséges, a kinézetünk pedig sokáig fiatalos maradjon. A hialuronsav titka abban rejlik, hogy nagyjából annyi vizet képes megkötni, mint amennyi a saját súlyának az ezerszerese. Ennek köszönhetően a bőrben a hialuronsav hidratáló hatású, segíti a rugalmasság és a feszesség megőrzését, javítja a textúráját, csökkenti a ráncokat. Ezen felül a hialuronsav az ízületekben kenőanyagként működik, tehát minimalizálja a súrlódást az ízületi felületeken, mérsékelve az ízületi fájdalmakat és a merevséget. Hogyan alkalmazható a hialuronsav a szájhigiénia területén?

A hialuronsav nem csupán a szépségápolás terén vagy az ízületeink egészségének megőrzése szempontjából fontos hatóanyag, de célzottan, dentálhigiéniás kezelésekkor is remekül alkalmazható. Ilyen kezelés a hialuronsavas ínykezelés is.

Hogyan hat a hialuronsav az ínyre?

A hialuronsav jótékony hatása, akárcsak a test többi részén, a szájüregben és az ínyen is tapasztalható. A hialuronsav fogászati területen történő alkalmazása forradalmian új dolognak számít, de már most egyértelműen látható, hogy gyulladáscsökkentő, hidratáló és ápoló hatása itt is jól kihasználható.

Így nem meglepő, hogy a fogínygulladás problémák esetében illetve a terhességi ínygyulladás esetében is egyre több páciensem választja ezt a kezelést.

Mik a hialuronsavas ínykezelés előnyei

A hialuronsav többek között az ínyproblémák megoldásában is fontos szerepet játszik: csökkenti a gyulladásokat, segíti a gyógyulást, így a fogínygyulladás és fogágybetegségek kezelésében is nagyon hatékony kiegészítő terápia lehet, de a szájüregi szövetek irritációjakor vagy a különböző ínysérüléseknél is remekül alkalmazható a fellépő kellemetlenségek enyhítése céljából.

Hialuronsavas ínykezelés
Csökkenti az ínyvérzést, gyorsítja a gyógyulást!
+36 30 75 88 344

A hialuronsavas ínykezelés előnyei:

  1. Gyors: A hialuronsavas ínykezelés általában azonnal hat, csökkenti az íny duzzanatát, enyhíti a fájdalmat és javítja a véráramlást.
  2. Tartós: A hialuronsav hatása hosszabb ideig fennmarad, mint a többi ínykezelésé.
  3. Fájdalommentes: A hialuronsavas ínykezelés fájdalommentes, mivel a hatóanyagot gél formájában juttatom az érintett területekre.
  4. Mellékhatásmentes: A hialuronsavas ínykezelésnek általában semmilyen negatív mellékhatása nincs.
  5. Természetes: A hialuronsav természetes anyag, amely a testben is megtalálható.
  6. Antiallergén: Mivel a hialuronsav természetes anyag, így az allergiás reakció esélye minimális a kezelés során.
  7. Biztonságos: A hialuronsavas ínykezeléssel kapcsolatban semmilyen ellenjavallat nincs, gyógyszerszedés mellett is biztonságosan alkalmazható.

Milyen gyakran érdemes hialuronos ínykezelésre járni?

Az, hogy milyen időközönként érdemes elvégezni a kezelést nagyon egyéni, de átlagban azt lehet mondani, hogy 3-6 havonta javaslom. Főleg összekötve egy Irányított Biofilm Terápiával és szájüregi pre-probiotikumokkal.

Milyen eredményeket várhatunk a hialuronsavas ínykezeléstől?

A hialuronsavas ínykezeléssel gyors és látványos eredményt tudunk elérni a különféle ínyproblémák területén, hiszen a hialuronsav mérsékli az ínyvérzést, elősegíti a fogíny regenerációját, óvja a nyálkahártyát a fertőzésektől, és csökkenti a duzzanatot. Ráadásul teljesen biztonságosan alkalmazható mindenkinél.

Milyen formában alkalmazható még a hialuronsav?

A hialuronsavval - mind a felhasználási területét, mind a megjelenését tekintve - számos formában találkozhatunk. Alkalmazható injekcióként például ajakfeltöltésnél, arcformálásnál, de ízületi porckopás esetén is. Étrendkiegészítőként kapszula, folyadék vagy por formában, a haj és a bőr szépségéért. De krémekben, szérumokban, maszkokban is megtalálható, ahogyan a fent már említett hialuronsavas ínykezelő gélben is.

A ragyogó mosoly mindig nyerő!
Hialuronsavas ínykezelésre van szükséged? Hívj most! >
+36 30 75 88 344

Melyik a legjobb hialuronsav?

A hialuronsav egy – az emberi és állati szervezetben egyaránt megtalálható - szerves vegyület, amely olyan kulcsfontosságú folyamatok résztvevője, mint a sejtek közötti kommunikáció, a sebgyógyulás vagy a szövetregeneráció. Ám egyáltalán nem mindegy, hogy melyik hialuronsavat mire használjuk, ugyanis többféle molekulasúlyú hialuronról is beszélhetünk. A nagyobb molekulasúlyú például inkább a felszínen fejti ki a hatását, viszont kifejezetten nagy a vízmegkötő képessége, a kisebbek ellenben, bár kevesebb vizet kötnek meg, de jobban behatolnak a mélyebb rétegekbe is. Szóval azt mondhatjuk, hogy nincs jobb vagy rosszabb hialuronsav, csak az adott célnak jobban és kevésbé jobban megfelelő fajta.

Bevihető-e a hialuronsav a szervezetbe táplálkozással?

A hialuronsavat táplálkozással is bejuttathatjuk a szervezetünkbe, illetve olyan élelmiszerek is fogyaszthatunk, amelyek elősegítik a hialuronsav termelődését. Hialuronsavat tartalmazó élelmiszerek például:

  • állati eredetű ínak, csontok, porcok és a belőlük készült ételek, mint például a csontleves, a kakastaréj vagy a csirkeláb pörkölt
  • kombucha, amely egy zuzmó (a gomba és az alga szimbiózisából létrejött életforma) és külsőleg, valamint belsőleg egyaránt alkalmazható
  • zselatin
  • gyökérzöldségek, zöldlevelű zöldségek, szója, amelyek ugyan nem tartalmaznak hialuront, viszont serkentik a szervezet saját hialurontermelését
  • citrusfélék, amelyek abban segítenek, hogy a megőrizze a szervezet a már benne található hialuronsav mennyiségét

Összességében tehát elmondhatjuk, hogy a hialuronsav nélkülözhetetlen mind a szépségünk, mind és egészségünk szempontjából. Fontos szerepet játszik a bőr hidratálásában és rugalmasságának megőrzésében, visszaállítja a bőr fiatalosabb megjelenését és csökkenteni a ráncokat, megvédi az ízületeket a kopástól és károsodástól, jó hatással van a szemekre, de fogászat területén is alkalmazgató, hiszen a rendszeres hialuronsavas ínykezelés javíthatja a szájhigiéniánkat az ínyünk pedig még ápoltabb és egészségesebb lehet ezáltal.

Ha már szedtél valaha hialuronsavat tartalmazó étrendkiegészítőt vagy használtál már hialuronsavas szépségápolási terméket, itt az ideje, hogy a fogápolás terén is próbára tedd ezt a különleges hatóanyagot! Jelentkezz be hialuronsavas ínykezelésre és szerezz tapasztalatot ezen a téren is!

Kapcsolódó szolgáltatásaim

Mosolyod lehet a legfényesebb ékszered!
Érdekel a hialuronsavas ínykezelés? Hívj most! >
+36 30 75 88 344