FB pixel

Fogfehérítés házilag - 5 módszer, ami garantáltan tönkreteszi a fogzománcodat!

Íme pár praktika otthoni fogfehérítés kapcsán, amiket semmiképpen ne próbálj ki! Már persze csak akkor, ha fontos számodra is a fogzománcod épsége.
Fogfehérítés házilag - 5 módszer, ami garantáltan tönkreteszi a fogzománcodat!

Ki ne szeretné, ha mosolya mindig friss, üdítő, valamint fogaink fehéren csillognának?

A jó hírem az, hogy ez az elképzelés korántsem elérhetetlen, egyetlen dologra kell csupán figyelni: ha makkegészséges és ragyogó fogakat, valamint vonzó mosolyra vágyunk, akkor mindig fogászati kereteken belül keressük megoldást a fogfehérítésre.

De most nézzük meg azokat a házilagos fogfehérítési praktikákat, amiket mindenképp jó, ha elkerülsz a fogzománcod védelme érdekében. Vagy ha egyből az okos megoldásra vagy kíváncsi, akkor ajánlom figyelmedbe a tökéletesen biztonságos és sokkal hatékonyabb rendelői WHITEsmile Flash fogfehérítést.

Illetve, amiket elég sok helyen megtalálsz a neten, ha esetleg belevágnál valami súlyosan fogzománcot károsító otthoni pepecselésbe.

1.) Fogfehérítés citrommal és sóval

A kezdő: CITROMLÉ ÉS SÓ

hááát ezeket inkább hagyd meg a tequilának. Olyan iszonyú fogzománc kopást okoz eme két összetevővel való fogsikálás, amit nem tudunk helyrehozni. A citromsav okozta fogerózió a fogak romlásához vezet.

Kezdő 2.: CITROMLÉ ÉS VÍZ

kb 1 deci vízbe facsarj 1-2 egész citrom levét, hörpintsd fel és tartsd a kortyot a szájüregben. Ha kellően megzubogtattad, akkor köpd ki és ne igyál rá fél órán át semmit, hogy a citromsav kellően marjon… akarom mondani szépen fehérítse a fogaid. No comment.. kérlek ne tedd ezt magaddal.

Hozzáteszem a mindennapos éhgyomri friss citromos víz elfogyasztása egészségesnek tűnhet, de a fogzománcod szépen lassan úgy elkopik, mint egy kőszikla a tengerparton. Idővel egyre kopottabb és vékonyabb lesz.

2.) Fog dörzsölés narancshéjjal

Az újító: NARANCSHÉJAS FOGDÖRZSI

ki hallott még erről. Én sem. De ha ebben a témában szörfözöl a neten, akkor meg fogod találni ezt is.

Hámozd meg a narancsot és a héjával dörzsöld meg a fogaid. Nonszensz. A fogakra gyakorolt rendkívül káros hatása szintén nem elhanyagolható. Inkább edd meg a gyümölcsöt és dobd ki a héját.

3.) Almaecet fogkő ellen és a fogak fehérítésére

Haladó: ALMAECET

szuperül mar ez is. Hasonlóan, mint a citromsav. A savassága juttat el az átmeneti fogvilágosodáshoz és ez is idézi elő fogromboló hatását is. Ezt inkább fogyókúránál lehet érdemes használni.

A hedonista: EPER:

nyomkodd szét villával, tehetsz hozzá citromlevet is és ezt a trutyit vidd fel a fogaidra.

Azért hathat, mert az epernek is magas a citromsav tartalma, bár nem olyan durván, mint a citromé, ez csak lassabban és kevésbé roncsolja a fogzománcod.

Attól még egyértelműen ne csináld. Az eper legalább finom az itt említett cuccok között, inkább lakj vele jól.

4.) Az aktív szén is fehéríthet?

A divatos: AKTÍV SZÉN:

na ez most nagyon menő. Rengeteg neten megrendelhető jól csengő termék alapja az aktív szén. Ha abban a reményben rendelsz valamit a netről, hogy na majd ettől fehérek lesznek a fogaid, akkor el foglak keseríteni.

Fog fehérítés aktív szénnel

Az aktív szén egy rendkívül abrazív anyag, ami használat közben a fogzománcot erősen súrolja és csiszolja, ezáltal folyamatosan gyengítve és puhítva azt.

Végeredményben a fogzománc elvékonyodását, ebből adódóan fogérzékenységet és visszafordíthatatlan károkat okoz.

5.) Fogfehérítés szódabikarbónával

A Nagyágyú: SZÓDABIKARBÓNA.

Ki ne hallott volna már erről a nagymamáink tuti tippjei közül való fogfehérítő eljárásról.

A működése pofon egyszerű. Sikáld csak meg a fogaid egy kis vízbe majd szódabikarbónával mártott fogkefével, és voila. Kész is az 1-2 árnyalattal világosabbnak tűnő fogsor.

Egyébként, amikor kislány voltam, és a nővérem a tükör előtt végezte rendszeresen ezt a műveletet, és akkor megfogadtam, hogy magam is kipróbálom.

A végeredmény egy irritált ínyszövet lett, csípett, mart egy-két helyen, ami pár óra múlva mondjuk elmúlt, de helyenként, ahol erősebben mostam – hisz akkor biztos hatékonyabb – vérzett is az ínyszél körül. Hogy meddig tartott a hatása? Pár napig.

Szerencsére sosem csináltam ezt többször meg, de a nővérem igen, akinek igencsak maradó fogsora volt már és azóta is áttetszőbbek a front fogai.

Szódabikarbóna Fogfehérítés

Nézzük, hogy mit végez a szódabikarbóna és a fentebb említett társai a fogaiddal:

  • hossztávú érzékenységet okoz
  • visszafordíthatatlan károsodást szenved a zománcod
  • fogászati kezelésre lesz szükséged, amit tulajdonképpen elkerülhettél volna
  • magasabb a fogszuvasodás kockázata
  • a fogaid tisztítása nehezebbé válik, mivel foltossá teheti őket
  • a szódabikarbóna gyengíti a meglévő fogászati kezelések sikerességét
  • íny irritációt okoz
  • a fogaid áttetszővé válnak
  • és egyenetlen színűek lehetnek
  • csak időt pazarolsz a használatával
  • és persze anyagilag is veszítesz, hiszen idővel fogászati kezelésre lesz emiatt szükséged, ha nem akarsz a fentiekkel együtt élni.

Megéri mindez?

Azt gondolod, csak előkapod a pár száz forintos fentiekben említett összetevőket és lesikálod vele a fogaid? Kérlek, ne tedd.

Ha azt szeretnéd, hogy legyenek fogaid a jövőben is és azt sem bánod, ha mondjuk egészségesek is, akkor foglalj egy fogászati időpontot, mielőtt a neten böngészel különféle házi praktikákért.

A fogfehérítés és fogkőeltávolítás egy olyan fogászati kezelés, amit sikeresen, biztonságosan, az egészségedet és fogaidat megvédve csak fogászaton professzionális szakembertől (dentálhigiénikustól, fogorvostól) érhetsz el.

Professzionális fogfehérítés rendelőben vagy akár otthon

Ha az egész műveletet szeretnéd szakemberre bízni, akkor a rendelői fogfehérítés szolgáltatást ajánlom a számodra.

A művelet során a ma létező legmodernebb fogfehérítő eljárást és technológiát alkalmazom, ami biztonságos, gyors, látványos és teljesen fájdalommentes.

Ha pedig az otthoni fogfehérítés szimpatikusabb a számodra, arra is van nagyon jó megoldás! A fentebb említett házilagos praktikákat felejtsd el és helyette válaszd a hatásosabb de ugyanakkor teljesen biztonságos, a fogaidat egyáltalán nem roncsoló kozmetikai WhiteSmile otthoni fogfehérítési eljárást.

Ha a témában bármi kérdésed van vagy tanácsra van szükséged, vedd fel velem a kapcsolatot bátran vagy akár foglalj egyből egy időpontot egy személyes, egyéni szájápolási tanácsadásra!