FB pixel

Az Oral-B iO elektromos fogkefe: A jövő fogápolása

5+1 dolog, amit az Oral-B iO 10 elektromos fogkefe már tud, de te még nem!
Az Oral-B iO elektromos fogkefe: A jövő fogápolása

Manuális vagy elektromos fogkefe? Az örök dilemma! Sokáig én sem tudtam dönteni, hogy melyik mellett tegyem le a voksomat teljes határozottsággal, amióta azonban kipróbáltam az Oral-B iO 10-et nem is kérdéses a válaszom.

Sokszor teszik fel nekem a páciensek a nagy kérdést: Milyen fogkefével mossak fogat? A manuális vagy az elektromos változatot érdemes használni?

Bevallom, a válasz nem egyszerű, mert mindkét típussal meg lehet tisztítani a fogakat rendesen, ha jó technikát alkalmazunk, ám mivel a jó technikát meglehetősen kevesen ismerik, így manapság inkább az elektromos fogkefét ajánlom, főleg mióta megjelent az Oral-B iO 10.

Mitől más az Oral-B iO 10, mint a többi elektromos fogkefe?

Dizájnos

Kezdeném is egy kevésbé fontos szemponttal, ami egyáltalán nem szakmai, inkább amolyan emberi, mégis sokat nyom a latba minden vásárlásunknál - ez pedig a kinézet, a dizájn. Nem is akarok erre sok szót pazarolni, mert emiatt természetesen nem ajánlanék egyetlen fogkefét sem, de azért nem mehetünk el szó nélkül amellett, hogy ez a fogkefe nagyon jól néz ki és már emiatt is élmény vele a fogmosás, ráadásul ergonomikus formájú és puha tapintású szára garantálja a kényelmes fogást és a precíz irányíthatóságot

Professzionális

A külcsínnél sokkal fontosabb a belbecs, az iO 10 pedig mindkettőben remekel, hiszen nem elég, hogy szép, de professzionálisan tisztít is. A kerek kefefejet fogászati eszközök ihlették, emiatt pedig nagyon alaposan tudunk fogat mosni vele, köszönhetően annak, hogy speciális mozgást végez, a sörték pedig a mikrorezgésekkel biztosítják, hogy már-már rendelői tisztítást idéző élményben legyen részünk. 

Gyengéd

A hatékonyság azonban egyáltalán nem jelenti azt, hogy az Oral-B legújabb elektromos fogkeféje ne lenne kíméletes. Sőt! A beépített intelligens nyomásérzékelő - amely pirosan világít, ha túlságosan nyomjuk a fogkefét - kifejezetten óvja az ínyt az erős dörzsöléstől, amely sajnos típushiba a fogmosások során és komoly problémákat okozhat. 

Innovatív

Hogyan lehet egy fogkefe innovatív és a jövőbe mutató? Az új iO 10-et azok is imádni fogják, aki rajonganak a technikai újításokért, hiszen ez a fogkefe nem elég, hogy elektromos, de mesterséges intelligenciával vezérelt fogmosás-felismerő technológiával is rendelkezik, amely 3D nyomon követést biztosít. Ennek segítségével a szájüreget 16 zónára osztja és így teszi igazán hatékonnyá valamint futurisztikus élménnyé a fogmosást.

Komplex

Az Oral-B iO 10 nem csak egy szimpla elektromos fogkefe, amely jól tisztít, hanem egy olyan eszköz is, amely alapjaiban változtathatja meg a fogmosási szokásainkat. Hogyan? Úgy, hogy tartozik hozzá egy “sense töltőállvány”, ami nemcsak feltölti a fogkefét, de LED-kijelzője mutatja, hogy mennyi időt töltöttünk el a fogak tisztításával (zónák szerint), és figyelmeztet arra is, ha túl erősen nyomjuk a fogkefét.

Intelligens

Ha pedig ez még nem lenne elég, akkor elárulom, hogy az iO 10-hez le lehet tölteni egy mobilalkalmazást, amely Bluetooth-on keresztül összekapcsolódik a fogkefével, és részletes információt ad a fogmosásainkról, sőt javaslatokat is tesz, hogy mit kellene másképp csinálnunk, hogy még hatékonyabb legyen a tisztítás és hosszú távon javítani tudjunk a szájüreg és a fogak egészségi állapotát. Kicsit olyan, mintha lenne egy saját dentálhigiénés tanácsadónk.

Emellett a hat pozitív tulajdonság mellett persze még akad néhány apróság, ami szintén nagyon vonzóvá teszi ezt az elektromos fogkefét, például a gyorstöltés, vagy az utazótok és egyéb tartozékai, de ezek voltaképpen már apróságok, olyan plusz dolgok, amelyekre bátran mondhatjuk, hab a tortán. Ami viszont nem elhanyagolható, hogy az Oral-B iO 10 nem csupán egy elektromos fogkefe, hanem egy olyan összetett, intelligens eszköz, amely új szintre emeli a fogmosást és az egész szájápolást. Én bátran ajánlom!

A szép mosoly a legjobb befektetés!
Foglalj időpontot dentálhigiénés ellenőrzésre akár most! >
Időpontfoglalás

A témában szeretném a figyelmedbe ajánlani ezt a 2 videómat is, amiben remélem, hogy találsz még hasznos, érdekes információkat e témában!

Így mosd meg a fogad helyesen elektromos fogkefével! (videó)

Milyen gyakran kell cserélni elektromos fogkefe fejet? (videó)