FB pixel

BLOG

Mandulakő -  fehér vagy sárga pöttyök a torokban

Mandulakő - fehér vagy sárga pöttyök a torokban

Tapasztaltál már valaha apró, fehér kis pöttyöket a manduláidon? Nem, ez valószínűleg nem tüszős mandulagyulladás, ez mandulakő! Mi az a mandulakő? Káros-e az egészségedre? Mit tehetsz ellene? Olvass tovább, mert ebben a blog bejegyzésben minden információt megtalálsz, amit a mandulakövekről tudni érdemes.

Szájápolási rutin korosztályonként

Szájápolási rutin korosztályonként

A szájápolási rutin napirendbe való beépítését érdemes igen korán megalapozni, amit utána egész életünkön át meg kell tartanunk. De vajon ez a rutin minden életkorban ugyanúgy fog zajlani? A válasz erre a kérdésre természetesen az, hogy nem, hiszen egészen más szájápolásra van szüksége egy kisgyereknek, mint egy idősebb felnőttnek. Nézzük is meg, milyen az ideális dentálhigiéné korosztályonként.

A fogászati góc veszélyes az egész szervezetre!

A fogászati góc veszélyes az egész szervezetre!

Fejfájás, hajhullás, bőrproblémák, ízületi gondok. Csak néhány olyan probléma, amit fogászati gócok is okozhatnak. Ez azonban csak a jéghegy csúcsa, szélsőséges esetben ugyanis akár szív- és érrendszeri megbetegedésekhez is vezethetnek a szájüreg rejtett gyulladásai, azaz a gócok. Fontos tehát, hogy megismerjük, mi is az a fogászati góc, mitől alakulhat ki, milyen következményekkel járhat, hogyan ismerhetjük fel és mit tehetünk ellene.

Arcüreggyulladás tünetei, kezelése és fogászati vonatkozásai

Arcüreggyulladás tünetei, kezelése és fogászati vonatkozásai

Az arcüreggyulladás, más néven sinusitis, egy gyakori állapot, amely jelentős kellemetlenséget és fájdalmat okozhat az érintettek számára. A betegséget ráadásul sok dolog okozhatja, például vírusos fertőzés, baktériumok, allergia, sőt fogászati problémákból is eredhet. Lássuk, mit érdemes tudni az arcüreggyulladás típusairól, tüneteiről, kezeléséről, megelőzéséről és fogászati vonatkozásairól.

Így mentheti meg a gyökérkezelés a mosolyodat!

Így mentheti meg a gyökérkezelés a mosolyodat!

A gyökérkezelés kifejezést hallva a legtöbb emberben szorongás és félelem ébred, pedig ez egy kulcsfontosságú beavatkozás lehet bizonyos fogak megtartása érdekében. Ebben a blogbejegyzésben szeretném eloszlatni a gyökérkezeléssel kapcsolatos tévhiteket, bemutatni a folyamatot és tisztázni, mikor és miért lehet szükség erre az eljárásra.

A szájüregi rák megelőzése, felismerése és kezelési lehetőségei

A szájüregi rák megelőzése, felismerése és kezelési lehetőségei

Ebben a bejegyzés egy nagyon komoly témát fogok tárgyalni: a szájüregi daganatokat. Talán meglepő, hogy egy dentálhigiénikus oldalán ilyen fajsúlyú probléma kerül szóba, de úgy gondolom, semmiképpen sem kikerülhető ez a tartalom, mivel hazánkban évente több ezer embernél diagnosztizálnak szájüregi rákot. A dentálhigiénikus pedig pont a szájüreg egészségének szakértője.

Mit tehetünk ajakherpesz ellen?

Mit tehetünk ajakherpesz ellen?

Az ajakherpesz tüneteit észlelve sokan pánikba esnek, pedig ez a vírusfertőzés rendkívül gyakori világszerte. Bár a herpeszvírusra jelenleg nincs gyógyszer, számos hatékony kezelési és megelőzési stratégia létezik, amelyek segíthetnek csökkenteni a tüneteket és megakadályozni a vírus terjedését. Ebben a cikkben mindent megtudhatsz az orális herpeszről, beleértve a megelőzési és kezelési lehetőségeket is.

Mi a teendő foghúzás előtt és után?

Mi a teendő foghúzás előtt és után?

A foghúzás - bár sokak számára ijesztően hangzik - néha sajnos elkerülhetetlen része a fogászati kezeléseknek. De vajon tudjuk-e, hogyan készüljünk fel erre az eljárásra, és mit tegyünk utána a gyors és problémamentes gyógyulás érdekében? Ebben a blogbejegyzésben lépésről lépésre végigveszem, mire kell figyelni a foghúzás előtt és után, hogy a lehető legkisebb kellemetlenséggel járjon a procedúra.

Afta - minden amit tudni kell róla

Afta - minden amit tudni kell róla

Apró, mégis kínzóan fájó seb a szájban. Szúr, ég, mar, alig tudsz enni, inni tőle - ez bizony valószínűleg afta. De mi is az az afta, hogyan alakulhat ki, mik a tünetei, hogyan előzhetjük meg és mik a leghatásosabb ellenszerei? Ebből a bejegyzésből minden olyan információt megtudhatsz, ami az aftával kapcsolatos lehet!

Újévi fogadalmak a dentálhigiénikus szemével

Újévi fogadalmak a dentálhigiénikus szemével

Számos fogadalom születik minden év első napján, ám az egészségesebb életmódra való törekvés mellett gyakran elfeledkezünk a szájhigiénia fontosságáról. Pedig a megfelelő szájápolás alapvető része az általános egészségünknek. Ez a cikk a dentálhigiénikus szemével mutatja be az újévi fogadalmakat, és olyan tanácsokat sorakoztat fel, amelyek segítenek abban, hogy a következő évben még egészségesebb és ragyogóbb legyen a mosolyunk.

7 tipp: így csökkentsd a fogszuvasodás kockázatát!

7 tipp: így csökkentsd a fogszuvasodás kockázatát!

Az ünnepi asztalok bőséges kínálata hatalmas csábítás mindenki számára, így a karácsonyi időszakban nem nehéz túlzásba esni a cukros és savas ételek, valamint italok fogyasztásával. Ha téged is aggaszt, hogy esetleg mindez nyomot hagy a fogaidon, akkor érdemes az alábbi tanácsokat megfogadnod.

A tökéletes karácsonyi ajándékot keresed?

A tökéletes karácsonyi ajándékot keresed?

Az ünnepek közeledtével mindenki a tökéletes meglepetést keresi, amellyel kifejezheti szerettei iránti törődését. Ebben a varázslatos időszakban különösen fontos, hogy olyan ajándékot válasszunk, ami személyre szabott és valódi értéket képvisel. Miért ne ajándékozhatnánk csodás mosolyt karácsonyra?